Loup Uberto solo

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024 | 21:00 | 10€

Tamburelli, ακουστικά βραχυκυκλώματα, ήχοι από τρανζίστορ, μεσαιωνικά και παραδοσιακά τραγούδια από τη Βόρεια Ιταλία, γκάιντες και κινητά τηλέφωνα, ακαθόριστες μουσικές, σιωπηλή γραφή, λευκές εικόνες, θόρυβος, φωνητικά: ο Γάλλος μουσικός Loup Uberto εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, παρουσιάζοντας τον ηχητικό του κόσμο σε ένα μοναδικό solo set.

Η τέχνη του ανήκει στο ευρύ πεδίο της αυτοσχεδιαστικής μουσικής. Τοποθετεί τη φωνή στο κέντρο της έρευνάς του. Στη διασταύρωση της χειροτεχνίας, της φωτογραφίας, της εγκατάστασης και της performance, συλλέγει και επεξεργάζεται ήχους — κουβανέζικη μουσική, κουρδικά τραγούδια από τη Συρία, εκφράσεις αγώνων ή μυστικισμού από μια περιοχή ορυχείων, στην Τυνησία, τραγούδια εργασίας από την Ιταλία… —, προβαίνοντας στη συνέχεια σε ιδιαίτερα ηχητικά κολλάζ. Κάθε σχέδιο αποτελεί έτσι ένα είδος ταξιδιωτικού ημερολογίου.

Το τελευταίο του προσωπικό άλμπουμ, «Racconto artigiano», εμπνέεται από το δοκίμιο “Εμπειρία και φτώχεια” στο οποίο ο Walter Benjamin σχολιάζει την αποξήρανση του λαϊκού και παραδοσιακού ρεπερτορίου. Ηχογραφημένο στον διαμαρτυρόμενο ναό του Mens-en-Trièves, στους πρόποδες των Άλπεων, το άλμπουμ είναι το αποτέλεσμα τριών ή τεσσάρων χρόνων έρευνας.

Μαζί με τον Alexis Vinéïs, τον Lucas Ravinale και  τον Jean-Philippe Curtelin, ο Loup Uberto είναι επίσης ιδρυτής του σχήματος Bégayer, του οποίου το τελευταίο άλμπουμ, «Évohé Bègue», θα κυκλοφορήσει από τη Murailles Music στις 11 Μαρτίου. Οι έρευνές του συναντούν στο πλαίσιο αυτό folk και rock στοιχεία.

Στην Αθήνα, παράλληλα με τη συναυλία στο ΚΕΤ, σκοπεύει να καταγράψει ηχητικές, γραπτές και φωτογραφικές μαρτυρίες για την εμπειρία της εξορίας και της περιπλάνησης, δουλεύοντας με κοινότητες της γύρω περιοχής.

Ιστοσελίδα του Loup Uberto

www.loupuberto.fr

Πορτραίτο του Loup Uberto στην ιστοσελίδα της Murailles Music

www.muraillesmusic.com/en/artistes/loup-uberto

Bandcamp σελίδα του Loup Uberto

www.ubero.bandcamp.com

Το  σχήμα Bégayer στον φακό του Vincent Moon

www.youtube.com/watch?v=u0u-cvvrNZY

κρατήσεις: www.more.com/music/loup-uberto-solo & 213 00 40 496

__________________________________________________

Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

📍Κύπρου 91Α, Κυψέλη, Αθήνα

☎ 213 00 40 496 | 69 45 34 84 45

info@polychorosket.gr

site ❘ fb ❘ instagram❘ KET’s newsletter ❘ support KET